Понеділок, 29 квітня 2024

«Три дарунки для усіх»: великопосні реколекції для молоді Великоглибочецького деканату

У суботу, 13 квітня, з благословення декана Великоглибочецького о. Мирона Сачика, у с. Байківці відбулися духовні великопосні реколекції для молоді Великоглибочецького деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ на тему «Три дарунки для усіх». Науки проходили в приміщенні будинку культури та у храмі прп. Параскеви Терновської. Участь у реколекціях взяло близько 60 молодих людей з навколишніх парафій.

de 2Реколекції провадив сотрудник Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернопіль, заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ митрофорний протоієрей о. Роман Демуш. Під час духовних наук отець Роман зосередив увагу молоді на трьох дарунках, які Господь призначив для кожної людини – послух, вбогість та чистота. Зокрема, реколектант, заохочував кожного роздумати над наступними запитаннями: Чи намагаюся я чути голос Бога і йти на Його поклик? Що для мене важливіше: бути чи мати? Чи розумію я, що моя статевість є даром Божим? Чи вмію я цим дарунком дорожити, зберігаючи своє серце, усього себе в чистоті?

Кульмінацією дня духовної віднови стала Божественна Літургія та активна участь молодих хлопців і дівчат у Євхаристії. Розважаючи над рядовим Євангелієм, о. Роман наголосив кожному присутньому на трьох фундаментальних істиннах християнства: Бог мене любить; Бог мене спас; Бог хоче, щоб я жив.

Завершилися реколекції екскурсією в кінний клуб «BAYKOV resort & horse club», теплим спілкуванням молодих людей один з одним та спільною молитвою за жертводавців, які долучилися до організації Дня духовної віднови для нашої молоді.

повідомив о. Михайло Канчалаба