Понеділок, 29 квітня 2024

Реабілітація для родин полеглих військовослужбовців у Зарваниці

З 7 по 11 квітня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка відбулася програма реабілітації для родин полеглих військовослужбовців з Тернопільської та Хмельницької областей. Участь у заході взяли 26 осіб.

zobrazhennya viber 2024 04 12 18 53 31 769

Мета такої програми полягає у наданні психологічної та духовної підтримки членам сімей загиблих захисників, допомоги в їх емоційному відновленні та сприянні у примиренні з невиправною втрати. Для досягнення цієї мети організатори реабілітаційних зустрічей використовують різноманітні методи: молитовні чування, вивчення Святого Письма, групова терапія з психологом, мистецька терапія через малювання та рукоділля.  Також під час садотерапії облагородили молоді дерева на дубовій Алеї пам’яті.

Роботу з учасниками вела команда, до складу якої входили координатор та духовний наставник отець-капелан Микола Квич, кваліфікований психолог Віталій Мушій, арт-терапевт Ірина Кравчук та майстриня рукоділля Ольга Сорожкевич.

Особливо значущим моментом програми стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив ректор Марійського духовного центру, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман. Після Богослужіння владика висловив велику духовну підтримку всім учасникам та уділив кожному архиєрейське благословення.

повідомив о. Микола Квич

Джерело та більше світлин: zarvanytsya.org