Понеділок, 29 квітня 2024

Презентація посібників для формації Марійських і Вівтарних дружин

11 квітня, на базі Вищої духовної семінарії Тернопілько-Зборівської архиєпархії, відбулася презентація посібників для формації Марійських і Вівтарних дружин. Зустріч розпочалася з молитви та привітального слова ректора семінарії – о. Івана Римара, який підкреслив важливість душпастирської опіки молоді в сучасному світі.

11042404Опісля до слова було запрошено пані Анну Зварич – голову комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.
Наступним доповідачем був о. доктор Ігор Драпак – капелан Вівтарних дружин Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, він представив посібник для формації вівтарних дружин. В своєму слові отець наголосив на важливості душпастирської опіки вівтарників різних вікових категоріях. Зокрема у новому посібнику пропонується віковий поділ вівтарників для заохочення та кращої організації: кандидат, молодший вівтарник, старший вівтарник та почесний вівтарник.
Відповідальний за капеланство Марійських дружин у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії о. Василь Брона представив слухачам історію заснування Марійських дружин, поділився досвідом праці над посібником, а також представив актуальні напрацювання з підготовки до Всеукраїнської прощі Марійських та Вівтарних дружин.
Останньою спікеркою була пані Ліля Кузьмяк, секретар Комісії УГКЦ у справах родини і мирян, вона представила структуру презентованих книг.
Після того, як доповідачі завершили своє слово, до обговорення актуальних викликів були запрошені присутні слухачі – відповідальні за душпастирство в деканатах отці, а також брати-семінаристи.