Понеділок, 29 квітня 2024

Митрополит Василій Семенюк благословив два позашляховики для Збройних Сил України

Два транспортні засоби високої прохідності сьогодні, 11 квітня, отримала Національна гвардія та Державна прикордонна служба України. Завдяки зусиллям жертводавців Олега Цимблера, Сергія Кулика, за волонтерської підтримки Павла Кургіна та отця Романа Дутчака два автомобіль марки «Форд» було придбано та доставлено в Україну, які після переобладнання будуть використовуватися ЗСУ для захисту Батьківщини.

ford 14Чин освячення здійснили архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та єпископ-помічник Володимир Фірман. Кир Василій причитав молитву благословення та окропив транспортні засоби освяченою водою.

«Нехай Боже благословення завжди буде над жертводавцями та тим воїнами, які користуватимуться цими автомобілями, - наголосив кир Василій після освячення. – Бажаю, щоби покров та заступництво Матері Божої, яка прославлена своїми чудами у Зарваниці, були завжди з усіма вами аж до радісного дня нашої спільної перемоги».

Насамкінець, високопреосвященний Василій подякував та високо оцінив старання жертводавців, кожному вручив освячені вервиці. Представник Нацгвардії у свою чергу вручив архиєрею подячну відзначу та висловив слова вдячності за постійну матеріальну та молитовну підтримку ЗСУ.

пресслужба архиєпархії