Понеділок, 29 квітня 2024

У Зарваниці відбулися реколекції для медичних капеланів УГКЦ

З 1 по 3 квітня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» тривали реколекції для медичних капеланів УГКЦ на тему: «Близький Господь до тих, у кого розбите серце: прибитих духом Він спасає» (Пс.34). Участь у духовній віднові та формаційній зустрічі взяло 74 священники з різних куточків України. Організаторами є Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ.

dt2Духовні науки для медичних капеланів виголошує о. д-р Прокопій Лотоцький, ЧСВВ. Розпочались реколекції вітальним словом Голови Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіани Карватської. Знаковою подією стало освячення епітрахилей, які виготовлені капеланам для служіння у медичних закладах.

Другого дня учасники всі разом молитовно пройшли Хресною Дорогою та відвідали унікальні споруди в Українському Єрусалимі. Опісля священники процесійною ходою з традиційною піснею на устах пройшли до парафіяльного храму, де кожен приступив до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Цього дня з учасниками реколекцій також зустрівся ректор Марійського духовного центру, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман. Архиєрей подякував медичним капеланам за постійне служіння потребуючим та зазначив, що теперішня війна несе чимало великих викликів, до яких потрібно бути готовими.

dt1https://zarvanytsya.org/