Понеділок, 29 квітня 2024

У Тернополі відбулися реколекції для катехитів

30 березня з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка в храмі святого Івана Богослова м. Тернопіль відбулися одноденні реколекції для катехитів. Духовні науки для понад 50 катехиток провів отець-ігумен Юстиніан Городечний, ЧБМ. На початку з привітальним словом звернувся о. Роман Гриджук, який є головою катехитичної комісії Тернопільско-Зборівської архиєпархії.

 03 31 19 42 59 792У першій духовній науці о. Юстиніан розкрив глибину і велич Святої Тайни Покаяння. Відтак, відбувся Молебень до Пресвятої Богородиці, де катехитки мали змогу приступити до Сповіді, а вже на Божественній Літургії - до Пресвятої Євхаристії. Друга духовна наука була на тему любові Отця Небесного до людини і про важливість чути саме Божі Слова.

Після спільної трапези отець Роман Гриджук розповідав катехитам про історію катехитичної комісії, про її теперішній склад і також завдання, які перед нами стоять. Відтак знайомив катехитів з катехитичними програмами.

У свою чергу Ірина Підгорняк, катехитка з Підволочиська, вона представила цікаві ідеї, які можна застосовувати в праці з дітьми.

На останню науку о. Юстиніан прийшов вже з гітарою і всі спільно співали духовні пісні хвали. Загалом панувала приємна духовна атмосфера, де кожен міг не тільки повчитися, але і духовно збагатитися.

Вкінці о. Роман Гриджук виступив з подячним словом. Він, зокрема, подякував митрополиту Василію, о. Юстиніану, а також пароху парафії св. Івана Богослова о. Івану Козію, який прийняв всіх у храмі. Отець Роман подякував кожному, хто долучився та прийняв участь в реколекціях, він побажав, щоб те натхнення, яке отримали катехити від цих одноденних реколекцій, дало добрі плоди в цьому надзвичайно важливому служінні. ho2

ho3ho1повідомив о. Роман Гриджук