Понеділок, 29 квітня 2024

У Заздрості відбувся Форум душпастирства молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

«Я дуже сподіваюся, що цей Форум, який зібрав тих, хто знає, що таке Божа Любов, допоможе всім нам разом нести цю любов і милосердя до тих, хто ще про неї не знає, хто ще її не досвідчив», - про це сказав 30 березня у с. Заздрість (Микулинецька селищна громада Тернопільського району) владика Володимир Фірман, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, на Божественній Літургії, яка знаменувала початок роботи Форуму душпастирства молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

fo 6Подія відбулася у родинному домі Патріарха Йосифа Сліпого та об’єднала молодь і молодіжних душпастирів не лише архиєпархії, але й цілої митрополії.

У своєму слові єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський передав вітання від Митрополита Василія та вказав важливі моменти молодіжного душпастирства: «Митрополит Василій, котрий завжди, коли бачить молодь, не втомлюється повторювати, що «Ви є цвіт української нації»! І це так насправді є! Ви тут, зібрані сьогодні – є цвітом, але також і плодами молодіжного душпастирства нашої архиєпархії! Цвітом – бо ви є надією нашої церкви, як ті перші весняні квіти і цвіт дерев які знаменують пробудження природи, є ознакою життя.

Ви є плодами, бо кожен з вас представляє тут молодіжні спільноти, організації, рухи, деканати, навіть які є дуже активними в нашій церкві!

Отож вітаючи вас, дякую Вам, що знайшли час і можливість бути тут сьогодні, і прикластись та долучитись до тієї праці, яка дасть ще більше добрих плодів у молодіжному апостоляті нашої архиєпархії і навіть Митрополії.

fo 5Блаженніший Святослав в останні роки часто повторяє, що «тягар війни, впав головним чином на плечі молодих людей»! Ми сьогодні тут зібрані, будемо думати про те як відновлювати Україну вже тепер в часі воєнного лихоліття але також після завершення цієї жорстокої кровопролитної війни.

Популярно говорити таку фразу, що «молодь – то наше майбутнє». Але то неправда! Молодь, ви всі, ми всі, є теперішнє! Теперішнє нашої церкви і нашого Народу! Тому ми сьогодні тут зібрані маємо подумати про те, що кожен з нас може зробити для добра церкви, України, і наших ближніх вже сьогодні! Як ми можемо долучитися до ширення Доброї Новини, Євангелії, популяризації християнських цінностей – що сьогодні для багатьох є зовсім не популярно.

Дорогі отці, дорогі хлопці і дівчата, Добра Новина, Благовість Євангелія полягає у звістці про те, що Бог нас любить! І цю добру звістку мають почути всі молоді люди нашої архиєпархії, навіть ті хлопці і дівчата, які думають, що їх ніхто не любить. Бог любить мене! Бог любить тебе! Бог Любить її і його! Бог любить всіх!»

Подію організувала Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії у співпраці з Патріаршою комісією у справах молоді УГКЦ та за сприяння Марійського духовного центру "Зарваниця".

повідомляє інфоресурс Комісії у справах молоді