Субота, 27 квітня 2024

Збройні Сили України отримали 5 позашляховиків завдяки старанням УГКЦ

Сьогодні, 21 березня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, за участю єпископів-помічників Теодора Мартинюка та Володимира Фірмана, благословив та передав для потреб ЗСУ 5 позашляховиків, пристосованих для евакуації. Автомобілі придбані завдяки старанням Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, на милостиню жертводавців та ініціативи окремих вірних з України й з-за кордону. Транспортні засоби підвищеної прохідності будуть передані військовослужбовцям, які захищають Україну на різних напрямках.

vc 02«Я особисто освятив більше як 200 автомобілів, які ми передали на потреби ЗСУ, - сказав архиєпископ Василій Семенюк під час Чину благословення транспортних засобів. - Серед них: позашляховики, карети швидкої допомоги - реанімобілі, автомобілі для евакуації. Наскільки мені відомо від наших волонтерів, усі вони, дякуючи Богу, не уражені ворогом та активно використовуються і по сьогодні». До слова, декілька днів раніше кир Василій також благословив карету швидкої, яка одразу поїхала на передову.

Кир Василій побажав військовим безпечно подорожувати та ефективно здійснювати захист нашої Батьківщини. Окремо подякував кожному, хто за покликом сумління та на благо України долучився до придбання автомобілів та допомагав із ремонтом. Митрополит подякував жертводавцям, волонтерам за патріотизм і любові до рідної землі.

vv 8

пресслужба архиєпархії