Субота, 27 квітня 2024

У Зарваниці провели навчальні курси для вчителів на тему "Педагогіка стійкості"

За підтримки Патріаршої комісії з питань освіти і виховання УГКЦ у Марійському духовному центрі «Зарваниця» з 25 по 27 січня для педагогів ЗДО, ЗЗСО Великоберезовицької селищної ради проведені навчальні курси «Педагогіка стійкості». Педагоги взяли участь у Божественній Літургії в каплиці Зарваницької Матері Божої, а відтак науку на тему Слова Божого провів о. ліц. Іван Зозуля, голова Комісії з питань освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

zoz 1Відтак, на теми «Формуємо стійкість. Нові маршрути - для нових умов" та "Антикризова педагогіка та емоційна грамотність" виступила Ганна Зварич, кандидат педагогічних наук, заступник директора департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА.

Отець Микола Медюх, екс-голова Комісії з питань освіти і виховання, говорив на тему «Формування духовної стійкості у складні часи». Своїм підходом до вивченої проблеми щодо "Формування духовної стійкості у складні часи" мав змогу поділитися о. Роман Габрилей, настоятель храму Вознесіння Господнього с. Настасів.

Сучасна проблему співпраці людей, створення кооперативів праці, активізації роботи на місцях щодо підприємницької діяльності заохочував у своїй доповіді на тему "Соціальне партнерство і соціальне служіння УГКЦ" о. ліц. Василь Куриляк, сотрудник Малої базиліки Зарваницької Матері Божої.

zoz 2Про психологію і духовність під час війни у доповіді на тему "Розпізнавання тривожних станів. Ознаки розладів" говорив о. ліц. Петро Майба СДБ, голова Комісії з питань освіти і виховання УГКЦ.

У модулях курсів сплановано і реалізовано актуальні та важливі теми, практичні і цікаві форми спілкування, організовані діалогові майданчики, дискусії проблемних запитань та проаналізовано ситуації щодо стабілізації і шляхів відновлення стійкості у роботі педагогів у закладах освіти.

Всі учасники курсів, пройшовши навчання та прослухавши акредитовану програму "Формування психологічної та духовної стійкості шляхом ціннісно-орієнтованого підходу і супроводу в освітньому процесі" отримали сертифікат про підвищення кваліфікації.

zoz 3zoz 4zoz 5повідомила Ольга Демида,

консультанка КЗ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Великоберезовицької селищної ради