Субота, 20 квітня 2024

У Вербну неділю священники Зарваниці отримали нагороди від митрополита Василія

У Вербну неділю, 9 квітня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк відвідав з пастирським візитом Марійський духовний центр «Зарваниця». У малій базиліці Зарваницької Матері Божої митрополит Василій очолив урочисту Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана та сотрудників МДЦ о. Ігоря Засійбіди, о. Андрія Шалая, о. Ярослава Новіцького.

IMG 8616Під час проповіді митрополит спонукав присутніх роздумати над значенням важливої події, в’їзду Ісуса у Єрусалим та над стражданнями, які Христос терпів для нашого спасіння.  «Ісус Христос є нашим приятелем, Він ніколи нас не розчарує, бажає зробити нас щасливими, тому стараймося бути Йому вірними у радості, смутку, терпінні і горю. Тепер, коли в Україні йде війна і гинуть сотні наших братів і сестер, коли молоді люди віддають свої життя за Україну, вони залишаються  вірними, не зраджують свою землю, а героїчно захищають нас, свою родину, свій дім», - зазначив архієрей. Також митрополит Василій висловив щиру подяку військовим капеланам, які в час війни їдуть до наших воїнів, щоби підтримати їх.

Після Служби Божої митрополит Василій нагородив правом носіння золотого хреста з прикрасами за ревне служіння для Божої слави та добра Української греко-католицької церкви сотрудників Марійського духовного центру о. Ігоря Засійбіду й о. Андрія Шалая та правом носіння золотого хреста о. Ярослава Новіцького. Опісля біля каплиці над джерелом відбулося освячення вербових галузок, які за українською традицією кожен зберігає у своєму домі.

IMG 8669IMG 8633пресслужба МДЦ