П'ятниця, 19 квітня 2024

ЗСУ отримали в дарунок від УГКЦ черговий позашляховик

Цими днями ЗСУ отримали в дарунок від УГКЦ позяшляховик. Чин освячення транспортного засобу здійснив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Транспортний засіб придбано на кошти вірних Апостольського екзархату УГКЦ в Італії з міст Казерта, Кассіно, Вілла Літерно, Ачерра з ініціативи їхнього пароха о. Ігоря Данильчука.

sqwРеалізація проекту відбулася за участю волонтерської групи відомої української співачки Ірини Федишин. Співачка розповідає: «Коли у мене був благодійний вечір у Казерті (Італія) до нас підійшов священник Ігор Данильчук, який є парохом для українців в Італії... Тому громада хотіла б зібрати кошти і теж купити автомобіль для наших захисників».

За словами Ірини Федишин, священник попросив правильно скоординувати, вибрати автомобіль, і доставити нашим хлопцям. «Звісно, що ми радо підтримали таку ініціативу. Долучилися коштами до певних ремонтних робіт по авто та заправили паливом, щоб доставити на передову. Дякую нашим українцям за кордоном, які не забувають і допомагають наближати перемогу».

Дорогою на передову, авто зупинилося у Тернополі, де архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, здійснив чин її освячення. Владика побажав Божого захисту всім, хто нею користуватиметься, подякував жертводавцям, побажав воїнам швидкої перемоги та Божого благословення у справі захисту Батьківщини.

sqw2sqw3

пресслужба архиєпархії