П'ятниця, 19 квітня 2024

Єднання у молитві напередодні Старого Нового року

Молитовна зустріч Нового року за юліанським календарем стала доброю традиціє у Марійському духовному центрі «Зарваниця», яка не втратилася в час війни. У переддень празника Обрізання Ісуса Христа та Св. Василія Великого, 13 січня, вірні прибувають до святого місця, щоб єднатись у молитві за перемогу й припинення воєнних дій, разом колядувати, щедрувати й прославляти новонародженого Ісуса.

IMG 5238Також у цей день архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк приймав вітання з нагоди іменин. На адресу владики звучали теплі привітання, щирі побажання, милозвучні колядки та щедрі многаліття.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Василій спільно з владикою Димитрієм Григораком, єпископом Бучацьким, владикою Йосафатом Говерою, екзархом Луцьким, владикою Іваном Куликом, єпископом Кам’янець-Подільським, єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором Мартинюком й душпастирями з усієї архиєпархії.  Чимало вірних долучались до спільної молитви зі своїх домівок через трансляцію наживо.  Кожен  дякував Господеві за прожитий рік, просив перемоги для України, порятунку для наших героїв, полонених, ранених, людей, які перебувають під окупацією.

IMG 5158Митрополит Василій у пастирському слові згадав про труди й досягнення минулого року,  допомогу українському війську, вимушеним переселенцям, усім постраждалим від війни, подякував військовим капеланам, які дбають про духовний фронт, підтримують наших захисників. «Дорогі мої, радію, що в цей день зустрічаємо Новий рік у храмі з Літургією, Святим Причастям й молитвою. Ми просимо у Бога правдивого щастя одне для одного, а найбільше ми бажаємо перемоги нашій армії та миру всій Україні» - наголосив архиєпископ.

На завершення семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого вітали усіх прочан святковим дійством – Маланкою, а учасники молодіжної спільноти Українська молодь Христові  з смт. Велика Березовиця представила колоритний та актуальний Вертеп.

14 січня, у день празника Обрізання Ісуса Христа та Св. Василія Великого, архиєпископ і митрополит Василій очолив Архиєрейську Святу Літургію у церкві Пресвятої Євхаристії у співслужінні владики Івана Кулика та єпископа-помічника Теодора Мартинюка, ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана, сотрудників МДЦ та інших священнослужителів. Після Богослужіння владика Іван від імені всього духовенства щирими словами привітав архиєпископа.

IMG 5175IMG 5185IMG 5273

зображення viber 2023 01 14 22 49 48 716зображення viber 2023 01 15 12 24 05 872https://zarvanytsya.org/