Субота, 20 квітня 2024

«Українська молодь – Христові» смт. Козова прийняла нових членів

6 листопада осередок спільноти «Українська молодь – Христові» смт. Козова прийняв нових членів. 14 молодих людей у присутності духівників Тернопільського осередку о. Олег Харишина та Козівського осередку о. Володимира Наконечного склали присягу на вірність Христові. Урочисте дійство відбулося за участю в.о. декана Козівського о. Романа Рокецького, батьків молоді, парафіян храму.

akozova 4Після спільного Молебня у храмі св. апостолів Петра і Павла о. Олег Харишин освятив хустинки, відзнаки УМХівця, звернувся з духовним словом, у якому пояснив значення присяги, чому необхідно її складати та як це впливає на життя молодого християнина. Отець Олег здійснив сам чин, після якого привітав молодих людей з відповідальним вибором. Священник від імені архиєпископа і митрополита Василія Семенюка, який благословив діяльність спільноти УМХ в архиєпархії, подякував о. Володимиру Наконечному за старанну працю з молоддю.

Зі словом привітання звернувся о. Роман Рокецький, адже саме з його парафії св. Василія Великого найбільше молоді вступило у спільноту. Священник особливо подякував батькам, бо саме в родинному середовищі формується майбутній християн.

akozova 5Свято продовжилося у парафіяльному осередку УМХ, що біля храму св. ап. Петра і Павла. Саме тут члени спільноти збираються щотижня та організовують різного роду заходи. Відбулася презентація діяльності УМХ за 2022 рік, а відтак частування. Духівник Тернопільського УМХ о. Олег Харишин провів зустріч з батьками, де відбулося обговорення відносин у родині та етапів виховання дітей. Свято завершилося спільною молитвою та виконанням пісень під гітару.

До слова, осередок УМХ у смт. Козова є одним із найбільших у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії та налічує понад 40 дійсних членів. Його сформовано завдяки об’єднаним зусиллям 3 греко-католицьких парафії Козови св. апостолів Петра і Павла, Успіння Пресвятої Богородиці та св. Василія Великого. Кожна молода людина, якій виповнилося 14 років може вступити у спільноту, пройшовши курс приготування та склавши іспит. Молодь під проводом о. Володимира Наконечного кожної суботи збирається о 17.00 в осередку УМХ біля храму (вул. Дорошенка).

akozova 2akozova 7akozova 3akozova 1akozova 6пресслужба архиєпархії