Середа, 24 квітня 2024

На парафії Різдва Пресвятої Богородиці у селі Великі Гаї відкрили благодійну кухню

Благодійну кухню освятили у селі Великі Гаї Тернопільського району. Цей проект вже давно був мрією громади, а з початком війни потреба у цьому стала ще більшою. З перших днів війни у селі Великі Гаї мешканці згуртувалися, почали нести продукти і готувати для людей, які змушені були покинути свої домівки через війну. Тут тимчасовий прихисток знайшли чимало внутрішньо-переміщених осіб.

zah1Отець Роман Гриджук каже, що жителі села навіть не сподівалися, що проект так швидко вдасться втілити у життя. Директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас» отець Роман Загородний зазначив, що оскільки благодійна кухня знаходиться у шелтері при парафії, то тут будуть проводити ще й зустрічі, де кожен зможе дізнатися про особливості приготування галицьких страв. Тож буде не лише смачно, а й пізнавально для людей, які приїхали з інших регіонів України.

Голова Великогаївська об'єднана територіальна громада громади Олег Кохман каже, що з «Карітасом» співпрацює вже багато років. Це вже не перший проект, який вдалося реалізувати. Oлег Кохман подякував за продуктові набори для внутрішньо-переміщених осіб та побажав успіхів у подальшій співпраці.

Благодійну кухню у селі Великі Гаї вдалося облаштувати завдяки підтримки проекту Соціальне служіння УГКЦ та фінансовій підтримці «Emergency_appeal».

zahzah2пресслужба БФ "Карітас"