Вівторок, 23 квітня 2024

У Зарваниці відбулася Успенська проща вірних Коломийської єпархії УГКЦ

27 серпня, в переддень величного празника Успіння Пресвятої Богородиці, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» розпочалася щорічна велелюдна проща вірних та священнослужителів Коломийської єпархії. Прочани, не зважаючи на спеку, долали кілометр за кілометром, щоби припасти до стіп Богородиці й випросити у Неї мир для України.

Zarvanucia 006Розпочалася проща із Вечірньої. Опісля владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, звершив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні із численним духовенством Коломийської єпархії.

Владика Теодор передав вірним вітання від Митрополита Тернопільського, Кир Василія Семенюка, та преосвященного владики Василія, єпарха Коломийського, який сьогодні далеко від своїх вірних, бо відновлює своє здоров’я після важкої хвороби. Після Божественної Літургії о. Роман Кіцелюк, протосинкел Коломийської єпархії, привітав усіх прочан та вірних від імені правлячого єпископа Коломийської єпархії, Кир Василія Івасюка.

Опісля відбувся похід паломників від парафіяльного храму до чудотворного джерела, де було посвячення води. На чудотворному місці віряни й духовенство, помолились Молебень до Пресвятої Богородиці.

Zarvanucia 023Zarvanucia 01628 серпня, у день празника Успіння Пресвятої Богородиці, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку звершив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк у співслужінні із численним духовенством Коломийської єпархії.

Звертаючись до вірних, Митрополит Василій наголосив: «Пресвята Богородиця після Свого Успіння нас не полишила. Вона молиться за нас і заступається за нами перед Своїм Сином, а нашим Богом. А чи може Син відмовити Своїй улюбленій багатостраждальній Матері? Якщо на Її прохання Він здійснив Своє перше чудо у Кані Галилейській. Тоді, на весілля, зійшлося багато людей і не стало вина, а це був сором для господарів. Мати Божа побачила сльози і тривогу тих людей, підійшла до Ісуса і каже: «Сину, вина не стає». І тоді Ісус творить чудо: перетворює воду на вино. Це чудо Він зробив на прохання Пресвятої Богородиці.

Zarvanucia 055Божа Мати і сьогодні не опускає нас, наш край, нашу Неньку-Україну. Особливо тепер, у ці тяжкі часи війни. Вона хоронить дітей та наших воїнів. Захищає та закриває від градів, куль та мін. Вона молиться за наш народ. І випрошує у Бога ласки для усіх нас. Нехай це свято Успіння  веде нас до Бога, вселяє радість та надію. Просімо, щоби Пресвята Богородиця допомагала нам пережити ці важкі дні війни. І вела нас до перемоги, бо з нами Бог. Довіряймо Марії наше спасіння. І волаймо до Неї про допомогу. Бо Вона всемогутня».

Вкінці Архиєрейської Божественної Літургії митрополит Василій подякував священнослужителям та вірним за спільну молитву. Й нагадав про важливість молитви у наш час, особливо молитви за воїнів, котрі боронять Україну від навали ворогів.

Також у цей чудовий день відбулася посвята молоді. Молоді люди склали присягу на вірність Христові. «Бути вірним Христові – це завжди, у будь-яких обставинах свого життя, на перше місце ставити Бога. Бо саме сьогодні молодь стає тією рушійною силою, яка має боронити й відновлювати нашу багатостраждальну Україну», - наголосив владика.

Zarvanucia 056Zarvanucia 053повідомляє пресслужба Коломийської єпархії