П'ятниця, 19 квітня 2024

При Архикатедрі УГКЦ Тернополя надають духовно-психологічну допомогу постраждалим від війни

В суботу, 13 серпня, при Архикатедральному Соборі УГКЦ Тернополя розпочала діяти програма духовно-психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб, волонтерів та парафіян під назвою «Невидимі рани війни». Ініціатива стартувала з благословення настоятеля Собору отця Ореста Павліського в рамках душпастирськохи ініціатив парафії та за підтримки "Карітас" України.

kat 6Учасниками перших лекцій-тренінгів про емоційне вигоряння стали волонтери гуманітарного штабу при Архикатедральному Соборі, а також діти, що разом з батьками відвідали благодійну ярмарку.

«Кожен з нас стикнувся з війною і всі організації, благодійні фонди, волонтери переключилися на допомогу внутрішньо переселеним особам, їхнім сім’ям, - розповів керівник проекту о. Роман Демуш. – Наше служіння для ВПО розпочалося з перших тривожних днів. За допомогою наших волонтерів ми змогли накопичити та розподілити більше ніж 3500 тон гуманітарної допомоги переселенцям і місцям, де велися чи ведуться бойові дії. Загалом з соціального служіння при нашому храмі вже скористали тисячі людей, котрі на довший чи коротший період часу перебували в нашому місті».

зображення viber 2022 08 14 18 02 26 562Авторами та координаторами проекту є о. Мартин Хомів та Марія Хомів. Присутнім допомагали відновитись після пережитих травмуючих подій та повернутись до мирного життя. При чому лектори наголосили, що люди мають впоратися із емоційними переживаннями і, разом з тим, подолати тривожне сприйняття світу, почати йому довіряти, вірити та мати надію.

Також цими днями при Архикатедральному соборі запрацював відкрий простір для дітей. Запустили ініціативу завдяки співпраці UNICEF Україна та Українського католицького університету. Відтепер щодня біля Архикатедри для дітей організовуватимуть активності від майстер-класів до співів.

kat 5kat 4kat 3kat 1kat 2299173264 2268680409953463 4833294677379840552 n

пресслужба архиєпархії