Четвер, 18 квітня 2024

У Золотій Слободі заснували християнську спільноту та провели "Веселі канікули з Богом"

З 27 по 30 липня під душпастирським проводом о. Остапа Луціва у с. Золота Слобода (Козівський район) відбувся літній християнський табір «Веселі канікули із Богом». Щодня учасниками табору стала велика кількість місцевих дітей та молоді. Для дітей проводили цікаві конкурси й розваги, ігри та квести, банси.

zol 03Традиційно кожен день табору розпочинався та закінчувався молитвою, богослужіннями, які очолював о. Остап Луців. Священник при помочі аніматорів та семінаристів Тернопільської духовної семінарії Назарія Зарудного та Сергія Мельника проводили для учасників катехитичні науки. «З особливим трепетом діти звертали свої молитви до Господа і просили мирного неба та Божої опіки для наших військових, для жителів окупованих територій, для всієї нашої країни», - розповідає о. Остап Луців.

Цікаво, що 28 липня, у день пам’яті рівноапостольного київського князя Володимира, хрестителя Русі-України, річницю Хрещення нашого народу і День української державності всі учасники табору «Веселі канікули з Богом» відгукнулися на заклик Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава скласти присягу на вірність Христові. Відтак, о. Остап здійснив Чин відновлення обітів Святої Тайни Хрещення, щоб всі присутні з’єдналися з Христом та відреклися від злого духа. Після Молебня до св. рівноапостольного Володимира освятили воду, якою священник щедро окропив дітей, молодь і всіх присутніх в храмі.

zol 12Також з благословення о. Остапа ще однією знаковою подією, яка відбулася 28 липня стало започаткування на парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Золота Слобода християнської молодіжної спільноти «Зернятко». Першими її членами стала активна молодь парафії: аніматорки Вікторія Головатюк, Соломія Войчак, Аліна Мукевич, Мар’яна Антонюк, Валентина Генсьор та Катерина Франкевич. «Ці дівчата неодноразово показували свою любов до Господа нашого Ісуса Христа та Його Церкви, а також готовність допомагати ближнім, беручи безпосередню участь у житті парафії та організовуючи для наших парафіян різноманітні релігійні дійства та благодійні акції», - наголошує о. Остап.

Священник передав пам’ятні подарунки та звернувся з вітальним словом до дівчат, наголосивши, що навіть з найменшого зернятка можна зібрати багатий урожай, так само й діяльність новоствореної спільноти «Зернятко» з Божою поміччю принесе щедрі плоди.

Після прощальної ватри, смачних частувань та подячної молитви учасники табору неохоче розходились по домівках.

повідомила Галина Мукевич