П'ятниця, 29 березня 2024

У Зарваниці відбулась І Всеукраїнська проща волонтерів

30 липня відбулась І Всеукраїнська проща волонтерів організована «Карітас-Тернопіль» спільно з парафією Архикатедрального Собору УГКЦ м. Тернопіль. В прощі взяли участь близько 300 волонтерів з різних міст України. Паломництво розпочалось із пішої ходи. Відтак, у самому Марійському духовному центрі Завраниця відбувалась Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ.

vol 10Кир Василій у своєму вітальному слові подякував кожному, хто жертвує свій час на потреби ближніх, зокрема вимушено переселениз осіб. Після обідньої перерви працівники «Карітасу» провели форум соціального служіння під навою «Робимо добрі справи та перемагаємо. Соціальне служіння в умовах війни». Форум був присвячений ключовим темам, дотичним до волонтерства.

Прозвучали такі доповіді: "Надія, до якої нас кличе Господь», о. Роман Демуш, заступник Голови Патріаршої комісії УГКЦ у справах молоді; «Солідарність з убогими, потребуючими та постраждалими від війни», о. Андрій Шалай, сотрудних парафії Матері Божої Зарваницької, військовий капелан о. Андрій Шалай; «Використання неформальної освіти у роботі з дітьми та молоддю», фахівці простору дружнього для дитини; «Волонтерство та вигорання», Ірина Дригуш, комунікаційниця «Карітас-Тернопіль».

vol 06Кожен з учасників міг обрати цікаву для нього тему та відвідати локацію, де ця тема висвітлювалась, взяти участь у обговоренні та обмінятись досвідом з іншими учасниками в пошуку різних рішень кожної конкретної проблеми. Обговорення волонтерських ініціатив, обмін досвідом та напрацювання спільних ідей, відпочинок та духовне збагачення - це те що об‘єднало наших волонтерів та додало цінності та важливості кожному та відновило життєві ресурси.

Завершилась проща урочистою Хресною дорогою та спільною молитвою за мир в Україні.

повідомляє пресслужба БФ "Карітас-Тернопіль"