Середа, 24 квітня 2024

У Теребовлі відбулися "Веселі канікули з Богом"

"Воїни світла! Воїни Христа!" - під таким гаслом на парафії УГКЦ святого отця Миколая м. Теребовля, настоятелем якої є о. Петро Пастух, 5 днів тривав табір "Веселі канікули з Богом". Для організації та проведення табору була залучена молодіжна спільнота ГО «УМХ Теребовля», яка діє при парафії св. Миколая, та більше 20 аніматорів. photo 2022 07 21 15 59 09

Від понеділка, 11 липня, до п'ятниці, 15 липня, близько 260 учасників співали гімн табору зі словами: "Воїн світла, воїн миру. Ніч поборе небесною силою. Світ обійме мужніми крилами, сонце вийде над Україною". Діти молились, танцювали банси, грались у командах, знаходили нових друзів, слухали повчальні катехизації, які проводили вихованець парафії, семінарист бр. Артур Бучинський та священники парафії о. Петро Мушинський, о. Святослав Гриник. Дітвора напевно з найбільшим задоволенням чекали на Велику гру, яка щоразу була іншою: квести, "Світлофор", "Веселка", "Морський бій". Під час одного із квестів команди будували Україну зі справжніх цеглин, які отримували за успішно виконані завдання. Так дітки точно усвідомили, що будувати нову країну доведеться саме їм.

Також учасники "Веселих канікул із Богом" писали листи із вдячністю до наших військових, робили для них листівки, маленьких ангеликів та плели файнички (браслети зі стрічок). Усе це ми плануємо надіслати нашим захисникам через одну із благодійних організацій.

На завершення табору усі діти, аніматори та священники парафії Святого Миколая намалювали своїми долонями на холсті блакитно-жовтий стяг. Дітки малювали із таким вогником в очах, адже знали, що ми плануємо продати цю картину на аукціоні та передати кошти на потреби ЗСУ. Завершився наш табір яскравим холіфестом та солодким фуршетом. Діти скаржаться лише на одне "Веселі канікули з Богом" тривали занадто мало, проте вони справді були веселі.

повідомив о. Петро Мушинський