Вівторок, 16 квітня 2024

Відбулися «Веселі канікули з Богом» у Івачеві Горішньому та Івачеві Долішньому

На парафіях Святого Воскресіння Христового с. Івачів Горішній та Святого Апостола і Євангеліста Луки с. Івачів Долішній Тернопільського району відбулися «Веселі канікули з Богом». Їх провели студенти духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого Тарас Хома та Богдан Дудар. У проведенні цього дитячого свята семінаристам допомагали завідувачка сільської бібліотеки та клубу Наталія Боднарчук, активна парафіянка Олена Олійник та місцеві аніматори Світлана Олійник, Вероніка Сович, Юля Романишин, Святослав Боднарчук та Олександр Вислоух.

iv1У «Канікулах з Богом» взяли участь майже сорок дітей різного віку, які були поділені на дві команди. Кожен день розпочинався Святою Літургією, після чого брати-семінаристи та аніматори проводили з учасниками цього незвичайного дитячого табору різноманітну, цікаву духовну програму. Тут відбувалася катехизація на різні теми, зокрема про первородний гріх Адама і Єви; причину воплочення Ісуса Христа і Його прихід на землю; що потрібно робити, аби успадкувати вічне життя, здобути Царство Небесне; хто покликаний до святості; що таке досконала любов і в чому вона проявляється та інші цікаві й повчальні в духовному плані теми. Окрім того, семінаристи та аніматори провели різні інтерактиви: банси, великі та малі ігри, естафету, майстерку тощо. Діти вивчили і співали духовні пісні, грали у футбол,  волейбол, стрибали на батуті, про який потурбувалися голова Білецької ТГ  Дмитро Малик та начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Роман Винник. Свято закінчилося великою «ватрою», біля якої теж відбулася цікава та весела програма і смачна вечеря, яку приготували матері для дітей.

Щиро дякуємо семінаристам та аніматорам за влаштоване для них п’ятиденне веселе та захоплююче свято. Висловлюємо велику вдячність місцевим підприємцям Юрію Климуку, Василю Пилипчуку, Наталії Федорів, Андрію та Оксані Сівінським, завідувачці бібліотекою с. Івачів Долішній Ользі Беркеті, подружжю з Івачева Горішнього Зіновію та Оксані Когут, Наталії Душенко за спонсорську допомогу у проведенні свята, за смачні гостинці до святкового столу.

iv2повідомив о. Орест Глубіш