Субота, 27 квітня 2024

Митрополит Василій візитував парафію с. Мшанець

Сьогодні, 8 січня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк відвідав парафію УГКЦ святого архистатига Михаїла с. Мшанець, Залозецького деканату. Митрополита зустріли діти з привітальними віршами та народний хор с. Мшанець під керівництвом Михайла М’якуша, який привітав владику різдвяною колядою. На богослужінні архиєрею співслужили настоятель храму о. Едуард Ваврушко, декан Залозецький о. Михайло Підгородецький та о. Василь Небесний. Після Літургії семінаристи представили парафіянам храму своє виконання різдвяних колядок.

msh 06«Сьогодні, у другий день різдвяних свят Церква і наш народ прославляє Марію, Матір Божу, - наголосив владика у своїй проповіді, - ту, яка згодилися бути Божою Матір'ю, ту, яка народила Божого Сина, ту, яка стало співучасницею втілення Сина Божого, Співвідкупителькою людського роду. Це вона повиває Його, співає Йому і заносить наші молитви до Нього. Отож і ми станьмо перед дитятком Ісусом і разом з Марією просімо прощення за всяке зло, просімо ласку, щоб Бог дав нам силу повстати з гріха, правдивого навернення та ласку святості життя».

Владика також зазначив, що «сьогодні свято християнських родин. У цей день я хотів би привітати наші українські родини, наших батьків і матерів, заохочую їх гідно виховувати дітей своїм прикладом і любов'ю, пригадуючи їм, що їхній обов'язок в майбутньому бути прикладом для своїх дітей».

Відтак, усі процесійно перейшли на подвір’я парафіяльного дому, де відбувся Чин його освячення.

пресслужба архиєпархії