П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій освятив парафіяльний дім у Денисові

Сьогодні, 19 грудня, у день празника святителя Миколая Чудотворця, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк із пастирським візитом відвідав храм святого Миколая Чудотворця в селі Денисів, Козлівського деканату. Настоятель храму о. Андрій Первусяк з громадою вірних урочисто зустріли архиєрея, а відтак розпочалася Божественна Літургія. Співслужили кир Василію декан Козлівський о. Роман Гук та священники деканату.

dw 6У проповіді високопреосвященний Василій говорив про життя і духовний подвиг святителя Миколая, зокрема зробив акцент на християнській чесноті милосердя. Відтак, нагородив золотим хрестом о. Андрія Первусяка, дякуючи за плідну працю на Божій ниві. Після Божественної Літургії відбувся Чин водосвяття та посвячення парафіяльного дому.

До слова, село Денисів, зокрема парафія св. Миколая Чудотворця славиться недавнім минулим, адже в цьому селі з допомогою місцевого пароха Йосипа Вітошинського було створено знаменитий стоголосий хор, про славу якого писала майже вся західноєвропейська преса, та який вперше у Галичині виконав пісню «Ще не вмерла Україна» ще до того, як цей твір став національним гімном.

dw 3dw 8dw 2dw 1dw 7dw 5dw 4пресслужба архиєпархії