П'ятниця, 17 травня 2024

У храмі с. Плебанівка освятили іконостас та дзвони

Сьогодні, 10 жовтня, відбувся душпастирський архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка на парафію УГКЦ св. Івана Богослова с. Плебанівка, Теребовлянського деканату. З нагоди храмового празника високопреосвященний Василій освятив новоспоруджений іконостас та дзвони, (яким надані імена Іван та Зеновій). Митрополиту на Божественній Літургії співслужили декан Теребовлянський о. Іван Довгошия, парох храму о. Богдан Винницький, о. Тарас Вінницький, о. Роман Покиданець, о. Роман Чорній.

tereb 11

У духовному повчанні кир Василій говорив на тему притчі про таланти з євангельського читання 16 неділі по Зісланню Святого Духа: «Талантами є всі надприродні ласки: молитва, Святі Тайни, Свята Літургія – це скарби, це «Небесне Майно», це дари, набуті для нас терпінням і смертю Сина Божого. Багато людей легковажать цими дарам, не користають з молитви, пропускають Службу Божу, роками не сповідаються або сповідаються святотацьки. Аж тоді, коли лежать на смертній постелі пізнають яким легкодушним, яким нерозумним, марнотратним було їхнє життя».

«Кожен нас має від Бога якийсь талант: хтось п’ять, хтось два, а хтось лиш один… Не важливо скільки дарів від Бога ми одержали, важливо як ми ці таланти використовуймо», - підсумував архиєрей.

Після Служби Божої владика вручив подячні грамоти жертводавцям та освятив воду. Божественну Літургію співом прикрасив хор «Аксіос» парафії св. Миколая Чудотворця, м. Тереболя під керівництвом Ірини Ганюк, а духовий оркестр з Теребовлянської мистецької школи під керівництвом Богдана Маргіна виконав кілька композицій для присутніх гостей.

о. Олег ХАРИШИН,

пресслужба архиєпархії

світлини Микола Муж