П'ятниця, 19 квітня 2024

У Великобірківському деканаті відбувся з'їзд молоді

12 вересня у смт. Великі Бірки відбувся з'їзд молоді Великобірківського деканату. Розпочали захід зі спільної молитви у храмі Параскеви П'ятниці. З вітальним словом до молоді звернувся декан Великобірківський отець Василь Брегін. Опісля усі учасники попрямували до подвір'я місцевої школи, де продовжили святкування.

photo 2021 09 13 15 12 33Спершу о. Андрій Марчук розкрив представив катихетичну наука тему: "Роль християнина в церкві, суспільстві, політиці та бізнесі - соціальне служіння". Відтак розпочався концерт, на якому молодь з різних парафій представила свої номери. В програмі були веселі та ліричні пісні і, звичайно, запальні українські танці.

Опісля, молодь розділилась на групи і всі попрямували на різні локації, де проходили цікаві дискусії зі священниками. Кожен обрав для себе ту тему, яка цікавила та була притаманна саме йому. Перша локація називалась: "Пізнай себе". Розкривав цю тему о. Василь Сліпчук, який говорив з молоддю про покликання. Наступна локація мала назву: "Здоров'я і спорт", яку очолили отці Михайло Пеняга та Віталій Дзюба. На третій  дискутував о. Мирон Сачик з темою: "Шлюб та сімейні цінності". "Військове капеланство - війна як реальність" - цю тему на четвертій локації влучно розкрив о. Євген Флиста.

Після дискусій всі учасники та гості танцювали та веселились під запальні банси. Закінчили наш день спільною вечерею та гарячим чаєм.

повідомив о. Євген Флиста