П'ятниця, 29 березня 2024

У Велико-Березовицькому деканаті відбувся фестиваль християнської молоді

5 вересня відбувся фестиваль християнської молоді Велико-Березовицького деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Захід був присвячений темі «Святий Йосиф як приклад соціально відповідального християнина» і проходив у селі Мишковичі на парафії Покрови Пресвятої Богородиці.

зображення viber 2021 09 07 08 07 51 750Святкування розпочалося Молебнем до Святого Йосифа, який соборно із молоддю відслужили усі священики деканату. Після молитви із привітальним словом до молоді звернувся Велико-Березовицький декан о. Іван Зозуля. Він пригадав присутнім про важливість постаті Святого Йосифа у духовному житті кожної людини та про різні духовні дари, які ми через Його посередництво можемо отримати.

Після Молебня була духовно-наукова конференція на тему «Місце християнина у суспільстві, політиці та бізнесі», яку розпочав преосвященний владика Теодор Мартинюк. Він звернувся до молоді із закликом: «Будьте собою. Будьте дієвою частиною на своїх парохіях, на місцях навчання та перебування. Не спішіть за тим, щоби щось мати, як це пропонує світ. Поспішайте радше бути добрими християнами, бути надійною складовою Христової Церкви».

Доповідачами конференції були також о. мітрат Володимир Фірман, о. мітрат Роман Гриджук, о. Євген Кобильник, які розповіли про соціальні та катехитичні здобутки нашої церкви у сьогоденні та в минулому.

Одразу після конференції були банси і вечеря. Місцева влада та місцеві фермери постарались про матеріальне забезпечення фестивалю. Відтак діяли різні тематичні локації, де молодь мала можливість почути доповіді на тему Біблії, християнської етики, екології, церковної історії та християнської психології.

На завершення фестивалю провели розіграш призів та святковий концерт.

повідомив о. Василь Шафран