П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій благословив початок навчального року в ліцеї «Знамення»

У неділю, 5 вересня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася урочиста Божественна Літургія з нагоди початку навчального року в Тернопільському обласному ліцеї «Знамення» та посвяти у ліцеїсти нових учениць. Особливістю свята стала зустріч учениць і працівників закладу з архієпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василієм Семенюком. Архиєрей привітав усіх з початком навчання в особливому місці, під покровом Зарваницької Богородиці, побажав сумлінно навчатися, бути мудрими,  справжніми християнками і найкращими ученицями в цілій Україні. Усім присутнім митрополит Василій уділив архиєрейське благословення.

photo 2021 09 05 19 32 17

Після зустрічі у храмі Пресвятої Євхаристії відбулася Святої Літургії, в якій взяли участь майбутні ліцеїстки, одинадцятикласниці, вчителі й працівники закладу освіти, а також батьки, рідні й друзі дівчат. Урочисте Богослужіння очолив сотрудник Марійського духовного центру і вчитель ліцею о. Микола Медюх. У пастирському слові отець наголосив, що усе потрібно робити з любов’ю, вчителям побажав бути добрим прикладом  для молодого покоління, а батьків просив молитися за їхніх дітей. Також о. Микола привітав нових вчителів-випускниць «Знамення», Оксану Явну та Марічку Крамар-Вуйцік, які розпочинають свій педагогічний шлях у рідному закладі.

Після спільної молитви учениці прочитали молитву посвяти в ліцеїсти, в якій обіцяли стати освіченими та добрими особистостями, свідомими християнками-українками. По завершенню урочистої частини для батьків провели  батьківські зустрічі.

Напередодні свята, 4 вересня, спільнота Тернопільського обласного ліцею «Знамення» здійснила пішу прощу «Стежками Патріарха Йосифа» із Заздрості до Зарваниці. У музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» дівчатам розповіли про нелегкий  життєвий  шлях велетня духу  патріарха Йосифа Сліпого. Опісля ліцеїстки й вчителі долали нелегкий шлях з молитвою та піснею.

photo 2021 09 05 19 32 15photo 2021 09 05 19 32 17 2photo 2021 09 05 19 32 18 2https://zarvanytsya.org/