Субота, 20 квітня 2024

Тернопільській парафії Різдва св. Івана Хрестителя – 20 років

7 липня парафія УГКЦ св. Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана м. Тернополя у день престольного празника святкувала 20-тилітній ювілей свого заснування. З урочистої нагоди відбувся душпастирський візит єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського Теодора Мартинюка, який очолив Архиєрейську Божественну Літургію за участю настоятеля храму о. Андрія Івасечка, його струдника о. Олега Хортика, настоятеля храму св. рівноапостольної Теклі о. Андрія Дахима та сотрудника храму Пресвятої Трійці о. Петра Сачка.

bn 3У проповіді владика Теодор говорив про значення події народження св. Івана Хрестителя у історії спасіння, а також закликав наслідувати його приклад: «У сучасному світі дуже легко потрапити у розчарування. Особливо ми болісно переживаємо зраду людини, яку ми вважали чесною і справедливою. Однак ми потребуємо опертя на моральний авторитет. Господь нині пропонує нам особу св. Івана Хрестителя, який для своїх сучасників був моральним авторитетом, а завдяки Божому Провидінню й для нас він може ним служити. Він ніколи не йшов на компроміс зі злом; незважаючи на будь-які обставини, говорив правду; не лукавив, навіть тоді, коли йому загрожувала смерть».

bn 6Відтак, відбулося освячення води і духовно-мистецька програма, яка тривала до вечора. Свою творчість представили духовий оркестр «Відродження» з Малого Ходачкова, тріо «Кришталеві роси», парафіяльний хор під керівництвом Надії Олещук. Вірних частували спеціально випеченими ювілейними пряниками, а на подвір’ї храму відбулася фотовиставка визначних подій життя парафії за останні 20 років.

До слова, цього дня завершилися «Веселі канікули з Богом», які тривали на парафії впродовж тижня і у них взяло участь понад 80 дітей. bn 7

bn 5bn 4bn 1bn 2bn 9bn 8о. Олег ХАРИШИН

пресслужба архиєпархії