Субота, 20 квітня 2024

Громада парафії Матері Божої Неустанної Помочі сьогодні вітала митрополита Василія

Сьогодні, 22 листопада, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк візитував парафію Матері Божої Неустанної Помочі м. Тернополя (бульвар Данила Галицького) та монашу обитель отців-редемптористів, які опікуються парафією. Архиєпископ очолив Божественну Літургію, на якій йому співслужили ігумен обителі та настоятель храму о. Ігор Павлій, ЧНІ.

am1У проповідь митрополит Василій говорив на тему євангельського читання 24 неділі по Зіслання Святого Духа про оздоровлення кровоточивої та воскресіння дочки Яіра. Власне, слова з Євангелія «Не бійся, тільки віруй» стали темою проповіді. Архиєпископ говорив про значення віри та навів приклади героїчної віри духовенства підпільної УГКЦ.

Кир Василій просив присутніх батьків: «Передайте свою віру дітям вашим, внукам, цініть її, любіть Господа Бога понад все, нехай ця віра скріпляється у нашому серці. За нашу віру єпископи і священники перетерпіли на Сибірах та тюрмах, тому молімося багато, читаймо Святе Письмо, життя святих, ходімо до Церкви, щоб наша віра ставала великою».

У ході душпастирського візиту відбулося спілкування з духовенством та вірними, ознайомлення з потребами громади.

am3am4am5am2прес-служба архиєпархії