П'ятниця, 19 квітня 2024

У «Карітасі» провели тренінг по соціально-педагогічній роботі з дітьми та молоддю

10 листопада у приміщенні Тернопільського благодійного фонду «Карітас» відбувся тренінг «Від ідеї до дії. Молодіжні проекти з громадами, як ефективний̆ метод активізації̈ та залучення молоді». Організаторами виступили координатори проекту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю», а присутніми стали спеціалісти та педагоги, які працюють з дітьми, підлітками та молоддю.

b1Захід традиційно розпочався з молитви та благословення директора фонду о. Андрія Марчука, який на початку говорив про важливість соціального служіння для дітей молоді із кризових сімей, сиріт, особливо тепер, в часі епідемії. Священнослужитель представив специфіку дистанційного навчання молоді, розповів про проекти фонду, закликав присутніх до співпраці.

Відтак керівник мережі дитячих проектів «Карітасу» України Зоряна Лукавецька представила унікальну методику роботи – активізація молоді шляхом створення та впровадження проектів безпосередньо у їхньому соціальному просторі. Зокрема було наголошено, що «соціальний працівник не є тим, хто вказує чи розв’язує проблеми молоді, його роль інша – наснажити і уповноважити підлітків, виявити та зробити видимими для них власні ресурси». «Важливо навчити молодих людей, як артикулювати свої потреби та бажання, котрі згодом можуть перетворитися у справжній проект. Дана діяльність допомагає молоді усвідомити сприйняття власної значимості у громаді, сприяє їхній самореалізації та самоутвердженню».

b2b3b4прес-служба архиєпархії