П'ятниця, 19 квітня 2024

Священники Тернопільщини здобули призове місце у турнірі з мініфутболу

V турнір з мініфутболу ім. священномученика Омеляна Ковча серед священників УГКЦ відбувся 15 жовтня в ораторії св. Івана Боско отців-салезіан м. Винники (Львівщина). Представники 9 єпархій УГКЦ мірялися силами у мистецтві володіння м’ячем та командної гри.

зображення viber 2020 10 16 14 12 38З благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка у змаганні взяла участь команда отців Тернопільсько-Зборівської митрополії, серед них: о. Іван Подоляк, о. Роман Коцур, о. Михайло Піняга, о. Іван Гнилиця, о. Віталій Олійник, о. Михайло Небельський, о. Тарас Бенедига, о. Андрій Магас. У запеклій боротьбі команда духовенства Тернопільщини посіла 2 місце.

«У відбірковій групі ми здолали команди Стрийської, Кам’янець-Подільської єпархій та Івано-Франківської архиєпархії, - розповідає о. Михайло Піняга. - У півфіналі ми виграли у священників Мукачівської греко-католицької єпархїі з рахунком 1:0. У фінальному поєдинку ми знову зустрілися з командою Стрийської єпархії. Поєдинок був непростим і завершився нічийним результатом 1:1. А вже у серії післяматчевих пенальті ми, нажаль, поступилися з рахунком 2:3».

Отець Михайло Піняга висловив вдячність гравцям та особливу радість, адже за 5 років турніру – це найбільше досягнення отців Тернопілля. «Кращим бомбардиром у команді був о. Іван Подоляк, священнослужитель з с. Гайворонка (Теребовлянського району), який забив 6 м’ячів», - додав о. Піняга.

Змагання відбулося за сприяння відділу душпастирства спорту УГКЦ та курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

зображення viber 2020 10 16 14 12 38dпрес-служба архиєпархії