Середа, 24 квітня 2024

Митрополит Василій подякував волонтерам акції «Миколай про тебе не забуде»

Сьогодні, 26 грудня, у приміщенні курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УКГЦ відбулася підсумкова зустріч архиєпископа і митрополита Василія Семенюка з волонтерами благодійної акції «Миколай про тебе не забуде». Архиєрей високо оцінив працю усіх організаторів акції, яка вже 15 років поспіль проводиться у Тернополі, та висловив слова вдячності за невтомну та особливо жертовну працю на благо потребуючих дітей Тернополя.

зображення viber 2019 12 26 14 16 06«Оцією акцією ви засвідчили про силу Божої доброти, безкорисливості та милосердя у нашому суспільстві, - сказав митрополит Василій, - дякуємо вам, молимось за вас, нехай Господь Бог благословить та щедро винагородить». Відтак кир Василій вручив подячні грамоти Ірині Середюк, організатору акції, та усім волонтерам.

Слід зауважити, що завдяки зусиллям молодих волонтерів, напередодні празника св. Миколая, 18 грудня, близько 1500 тисяч потребуючих дітей Тернополя при підтримці водіїв-волонтерів отримали подарунки. Десятки молодих людей щосуботи працювали на «Фабриці св. Миколая» при парафії УГКЦ св. Йосафата (масив «Дружба»). Там готували пряники, які, відтак, у рамках благодійності продавалися при парафіях УГКЦ. За виручені кошти були придбані необхідні складники для подарунків дітям. Значною була допомога великої кількість людей доброї волі, жертводавців, які долучилися до проведення акції складанням пожертв у спеціальні банки, які з благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка перебували у кожному храмі УГКЦ Тернополя.

«Акція триває уже 15 років поспіль у Тернополі, - розповідає о. Орест Павліський. - За цей час долучилось багато людей до організації. На початках акція проводилась лише для потребуючих діток парафії Йосафата, а згодом розширилась і, з допомогою нашої архиєпархії, охоплює безліч потребуючих діток міста. Що більше: за останні роки до нас долучаються і навколишні села». Отець Орест каже, що «цьогоріч у нас були особливі волонтери - люди з особливими потребами, зі спільноти "Життя у повноті". Це був дуже особливий момент не лише для цих людей, а й для інших волонтерів, котрі працювали на фабриці разом із ними».

зображення viber 2019 12 26 14 16 27В рамках акції у неділю, 15 грудня, відбувся благодійний вечір "Разом". Гурти «Bugs & Bunny» та «Видих» дали безкоштовний концерт. Також відбувся благодійний аукціон, на якому продавали сувеніри та вироби «Фабрики св. Миколая». Виручені кошти були передані координаторам акції "Миколай про тебе не забуде", щоб придбати мандарини. Також волонтери прийняли від жертводавців сотні іграшок, канцтоварів, цукерок.

Волонтерка Ірина Данішевська відзначає, що у день святого Миколая «посмики (так називають себе помічники св. Миколая) вирушили до маленьких домівок великих сердець. Нам щастить бачити щирі посмішки, радість, а найголовніше віру в диво. Та це завдяки усім, що готові ділитись». Вона відзначає, що знаковою була участь у акції ветеранів АТО/ОСС, «бо наша війна не закінчилася, нашим обов'язком є оберігати і розвивати країну на всіх фронтах».

Організатор акції Ірина Середюк підсумувала: «Уже символом нашої акції став пряник-миколайчик, який ми продаємо. Його впізнають не тільки у Тернополі, а далеко за межами нашого міста і закордоном. Ми передаємо замовлені Миколайчиків закордон для українців діаспори… Сьогодні щиро хочу подякувати кожному, хто став справжнім помічником св. Миколая, та дозволив нашому улюбленому святому використати наші серця, руки для того, щоб діти повірили у Бога, Його любов та доброту».

зображення viber 2019 12 26 14 16 45зображення viber 2019 12 26 14 15 29

прес-служба архиєпархії