П'ятниця, 19 квітня 2024

Спільнота «Українська молодь – Христові» прийняла нових членів

20 жовтня у храмах УГКЦ Покрови Пресвятої Богородиці та Пресвятої Трійці м. Тернополя і 13 жовтня у храмі св. Миколая Чудотворця м. Теребовля відбувся чин прийняття нових членів спільноти «Українська молодь – Христові». Після Святих Літургій кандидати на вступ в організацію, поклавши руку на Євангеліє, заприсягнули на вірність Христові та отримали УМХівську відзнаку - хустинку. У Теребовлянському осередку святу присяги передували молитовні чування, які організував о. Петро Мушинський.

v4Одразу після присяги на парафії Пресвятої Трійці розпочались вибори нової управи осередку. Цього дня за діяльність у 2019 році прозвітувала ексголова Юлія Горішна, а, відтак, було обрано нового голову осередку. Ним став Віктор Драгущак. Вибори управи УМХівського осередку храму Покрови Пресвятої Богородиці заплановані на 23 жовтня.

Згодом, дружня УМХівська родина разом з гостями свята молились Молебень до Пресвятої Богородиці у храмі Покрови. Духівник о. Олег Харишин виступив з вітальним словом та наголосив, що «хустинка, яку ми тримали, є знаком Божої опіки та захисту, пам'ятаймо, що Господь Своєю благодаттю світить та зігріває кожного з нас».

v6Святкування продовжилось в актовому залі 3 корпусу Галицького коледжу. Координатор УМХ у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Ірина Драгущак привітала УМХівців з святом та представила фотопрезентацію, відновивши спогади про заходи, здійснені УМХівцями у 2019 році, зокрема І УМХівську прощу. З вітальним словом також виступили голови усіх осередків. Сюрпризом вечора стали виступи УМХівців з піснями про свою організацію.

Тернопільські УМХівці отримали подарунки та теплі слова від гостей, а саме спільноти УМХ Козови, УМХ Новий Розділ, Миколаїв, товариства "Обнова", спільноти "Бетел" та представників комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Впродовж вечора для молоді лунала жива українська музика, а щоб мати силу танцювати, усі частувалися на фуршеті різними смаколиками. У перерві між запальними танцями відбулася нова версія гри "Морський бій". Дві команди учасників відповідали на каверзні питання про діяльність організації "Українська молодь – Христові» або виконували творчі завдання.

На завершення вечора голови осередків урочисто розрізали УМХівський торт.

До слова, особливістю цьогорічних святкувань стало те, що до спільноти УМХ, шляхом складання присяги, долучилися також священики. Так, 13 жовтня присягу на вірність Христові склав о. Володимир Наконечний (осередок смт. Козова), а 20 жовтня - о. Олег Харишин (Тернопільський осередок).

v2

v1v5v3прес-служба архиєпархії