Четвер, 28 березня 2024

У Львові пройшов фестиваль християнської молоді "Вітер На-Дії"

Десятки подій, сотня спікерів, драйвова музика та смаколики — саме так цьогоріч розважав і розвивав фестиваль християнської молоді "Вітер На-Дії", який відбувся 15 вересня у Львові.

dq5IV всеукраїнський захід мав широкий міжконфесійний формат, адже завітати на подію зміг кожен охочий не залежно від своїх релігійних вподобань та віку. Від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ прибуло близько 800 учасників. Найчисельніша група молодих людей – поверх 300 осіб – прибула з Тернополя під проводом о. Романа Демуша, священика Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернополя

Цікаво, що двоє священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії були спікерами на інтелектуальних дискусійних майданчиках фестивалю. Отець Володимир Фірман, архиєпархіальний економ, говорив про соціальне вчення Митрополита Андрея Шептицького та його сучасну інтерпретацію, а отець Роман Демуш ділився досвідом сучасних методів євангелізації у соціальних мережах.

Гаслом фестивалю стали слова митрополита Андрея Шептицького: "Хто справді любить, той дбає за інших, їхнє добро лежить йому на серці". Організатори — Комісія УГКЦ у справах молоді — переконані, що успіх у тій чи інші сфері можна назвати успіхом лише тоді, коли діяльність продукує важливі моральні цінності, зокрема любов до своєї справи та до ближніх людей.

"Вітер На-Дії” розпочався Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Митрополит Філадельфійський владика Борис Ґудзяк, президент Українського Католицького Університету. "Нас тут щонайменше у сто разів більше, ніж було апостолів у Христа. Якщо ми будемо справжніми християнами, то зможемо зробити великі зміни у нашому суспільстві. Дорога молоде, ви є нашим "Вітром На-Дії", ви можете бути вільними, здоровими, можете творити великі справи, нехай Бог благословить вас у цьому!" — такими словами звернувся до учасників свята владика Борис.

dq6Варто зазначити, що локаціями заходу стали корпуси Українського Католицького Університету (Центр Шептицького УКУ, Академічний корпус, церква святої Софії-Премудрості), а також у Стрийському парку та дерев’яній церкві Блаженних мучеників УГКЦ (вул. Стрийська 29а). Саме на цих майданчиках відвідувачі змогли знайти подію та спікера "за своїм смаком": благодійні виставки, презентації книжок, дискусії на різні теми, духовний майданчик, розваги, а також денна та вечірня сцена.

"Я вдруге відвідую "Вітер На-Дії", бо надзвичайно подобається атмосфера фестивалю. Я хочу послухати лекції, бо тут є цікаві спікери. Після таких зустрічей дізнаюся чимало нового", — розповідає школярка Христина Петринка, яка приїхала на фест з містечка Сокаль, що на Львівщині.

Слід зауважити, що гості свята не забували також ділитися своїми враженнями й у соцмережах. "Я пережила неймовірний, унікальний досвід. Була на фестивалі "Вітер На-Дії”, де зібралося понад 10 тисяч юнаків та юначок з усієї України. Відчуваю небувале піднесення, бо змогла поділитися з учасниками фестивалю тим, що вмію. Розповідала про нашу суперсилу — про емоції, без управління якими неможливо стати внутрішньо вільними, та за допомогою яких можна досягати будь-яких наймасштабніших результатів. Розповіла про те, як давати раду своїм емоціям і пришвидшувати досягнення бажаного, та при цьому бути успішними та щасливими. Як менторка власників бізнесу тішуся бути корисною для цієї спільноти — це майбутні лідери, ті, хто завтра змінюватиме нашу країну на краще та допомагатиме їй стати могутньою і процвітаючою", — підкреслила спікерка, викладачка та письменниця Валерія Козлова.

Додамо, що вдень розігрівали публіку такі музичні гурти як "PopryVse", "SofiBand", "Quo Vadis_DDS", "ModernFolk", "Зорі-Роси" та "МетаНоя". А ввечері музичною "родзинкою" свята стали групи "Кана" та ДикоBrass, а також хедлайнери фесту — гурт "Антитіла".

dq3

dq2dq4dq1за матеріалами Департамент інформації УГКЦ