Четвер, 18 квітня 2024

"Незалежність України - це великий Божий дар", - владика Теодор (Мартинюк)

24 серпня, з нагоди Дня Незалежності України, владика Теодор (Мартинюк), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, очолив Божественну Літургію в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернополя. Архиєрей спільно із священиками Собору заніс молитву до Всевишнього Бога за Україну, Її правдиву незалежність і мир.

o1«Незалежність України - це великий Божий дар, котрий ми отримали двадцять вісім років тому, - сказав єпископ у проповіді. - Сьогодні ми молимося за те, щоби кожен з нас міг бути більш відповідальним за цей дар! Щоби кожен з нас відчувся відповідальний за спільне добро усього народу!»

Святкування завершилося спільним виконанням Гімну України та многаліттям.

До слова, цього дня по завершенні Божественної Літургії на майдані перед храмом відбулася святкова імпреза. Учасники хорового колективу «Вертеп» та усі присутні співали українськи народних та патріотичних пісень, тим самим створивши святкову атмосферу з нагоди свята.

А вже 25 серпня владика Теодор вчергове молився у Архикатедрі з нагоди 30-тиліття заснування архикатедрального хору. По завершенні Божественної Літургії кир Теодор, вітаючи учасників хору, зачитав привітальну грамоту, а архикатедральний хор своїми музичними дарунками вітав хор «Зоринка», інші хорові колективи храму та всі вірні. Самі ж учасники хору приготували духовно-мистецьку програму та виконували музичні твори з репертуару, який сформувався за 30 років творчої діяльності.

o2повідомляє facebook сторінка архикатедри