Четвер, 18 квітня 2024

Волонтери проекту БУР переймали досвід соціального підприємництва

Молодь - учасники культурно-освітнього проекту «Будуємо Україну разом» відвідали  7 серпня Марійський духовний центр «Зарваниця», аби дізнатися більше про соціальне проекти, які тут активно розвиваються.

Прибувши до Зарваниці юні волонтери оглянули соціальне підприємство – цех з розливу мінеральної води,  який знаходиться на території села. Після цього ректор Марійського духовного центру  о. м. Володимир Фірман підготував для них цікаву лекцію про всі об’єкти підприємницької діяльності, ініціативи та соціальну допомогу, яка надається завдяки роботі цих проектів.

Молодих учасників зустрічі найбільше зацікавила ідея майбутньої Католицької навчально-освітньої академії, будівництво якої проводиться на території МДЦ. Вони активно висловлювали свою думку,  задавали багато питань, адже самі проводять неформальні вишколи для найактивніших учасників проекту, щоб допомогти їм втілювати власні соціальні та бізнес проекти.

Окрім роботи в часі зустрічі  волонтери відвідали святині Марійського духовного центру. Сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Андрій Шалай  розповів історію виникнення відпустового місця, ознайомив з об’єктами, яку розміщені в унікальному комплексі споруд «Українському Єрусалимі».

«Будуємо Україну разом» - це культурно-освітній проект, який через волонтерство та подорожі розвиває серед молоді почуття довіри та відповідальності за свою країну. Основна місія БУР - створення мережі свідомих, активних, відповідальних українців, які розуміють, що зміни можливі, якщо ти сам в них приймаєш участь.

прес-служба Марійського духовного центру