Середа, 24 квітня 2024

Завершилася ХІІ піша проща спільноти «Матері в молитві»

10-12 травня  відбулася ХІІ піша проща до Зарваниці спільноти «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Багато жінок разом зі своїми рідними прибули до Марійського духовного центру, щоб просити у Зарваницької Богородиці заступництва для своїх дітей, родин  та миру для всієї України. У прощі взяли участь матері героїв Небесної Сотні, матері воїнів, які загинули в  АТО, ООС. Супроводжував паломництво духівник спільноти о. Василь Чамарник, який вже багато років очолює спільноту «Матері в молитві».

IMG 4448Ввечері, 11 травня, у каплиці біля парафіяльної церкви відбулася святкова концертна програма. Після неї матері та вірні Бережанського деканату, які також прибули на прощу, взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив єпископ-помічник  Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні священиків Бережанського деканату.

«Жінки Мироносиці стаються першими свідками Воскресіння Христового. У цих Євангельських жінках є сховані українські жінки, тому що риси Мироносиць притаманні українській матері. Вона провадить до Спасителя своїх дітей,  родину,  весь наш народ з поклику серця», - наголосив владика Теодор. Після Богослужіння усі прочани зі свічками відправилися до чудотворного місця, де відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та Хресну дорога.

IMG 4484IMG 4520IMG 4527

zarvanytsya.org