П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій очолив Хресну дорогу та виставив Плащаницю у Зарваниці

Сьогодні, 26 квітня, у Велику п’ятницю Страсного тижня владика Василій (Семенюк), архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, очолив Вечірню з виставленням Плащаниці у Соборі Матері Божої Зарваницької. Йому співслужили ректор Тернопільської духовної семінарії о. Іван Римар та священики архиєпархії. Відтак розпочалася театралізована Хресна хода, яка пройшла 14 стаціями на пагорбі поблизу чудотворного джерела Зарваниці [відеопосилання].

1w1У пастирському слові архиєпископ закликав кожного не відрікатися свого життєвого хреста, а йти за прикладом нашого Спасителя. Архиєрей підкреслив, що через хресні терпіння Христос показує свою любов до кожного з нас, тому «у терпінні стараймося годитися з Божою волею».

Під час зупинок зачитувалися уривки страсних Євангелій, віршовані розважання, а семінаристи Тернопільської семінарії спільно з молоддю театралізовано відтворили дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті.

Театралізована Хресна дорога відбуваєтся щороку у Страсну п’ятницю та має за мету унаочнити страждання, муки та смерть Спасителя.

1w21w31w41w51w61w7прес-служба архиєпархії