Четвер, 18 квітня 2024

Ікона Зарваницької Богородиці перебувала у храмі св. Теклі

На початок шостого тижня Великого посту настоятель храму св. великомучениці Теклі о. Андрій Дахим разом зі своєю паствою зустрічали ікону Пресвятої Богородиці, прославлену у Зарваницькій іконі. Не тільки члени парафії, а й хворі люди, які тимчасово перебувають на лікуванні у Тернопільській міській лікарні №2, впродовж тижня мали змогу приклонитись і заносити свої молитви перед образом Пресвятої Богородиці Зарваницької.

thekla3Кожен день був насичений молитовною програмою, адже окрім Божественної Літургії, вірні молились вервицю, Молебні та Акафісти, через які прославляли Божу Матір. Усі бажаючі мали змогу приступити до Тайни Покаяння.

На запрошення о. Андрія цими ж днями на парафії великопосні реколекції провів о.Ігор Махніцький. Отець-реколектант поділився своїми думками про роль молитви у духовному житті християн. На прикладі уривків з Євангелій дав поради, якою повинна бути наша молитва, а також, що вірні повинні робити, коли їм здається, що Господь мовчить у відповідь на їх молитву. Впродовж двох днів кожен міг теж приклонитись до надзвичайної реліквії – Панагії – частинки Животворного Хреста, яка прибула із Риму та до мощей святого Климентія Папи.

На кінець тижня, у світлий день Входу Господнього в Єрусалим, до вірних з пастирським словом звернувся синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівсьокї архиєпархії отець-мітрат Андрій Іван Говера. Спільно з духівниками парафії та усіма вірними, які численно прибули в цей день до храму, о.Андрій відслужив подячний Молебень до Пресвятої Богородиці. Відтак, ікону Божої Матері повернули для почитання вірними до Зарваниці.

thekla1thekla4прес-центр храму св. Теклі