Вівторок, 16 квітня 2024

У Присівцях висадили ландшафтний парк

У часі Великого посту в УГКЦ триває ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння». По містах і селах проходять акції з висадження дерев і кущів. Парафіяльна спільнота УГКЦ с. Присівці (Зборіщина) теж підтримала добру справу і долучилася закладенням ландшафтного парку.

h1Кількома ініціаторами була запропонована ідея розчистити джерело і упорядкувати ставок, де б можна було на Водохреща посвячувати воду. Розчистили занедбане джерело, а відтак, за підтримки вже більшої групи сельчан, впорядкували ставок.

«За підтримку технікою і засобами складаємо щиру подяку пану Андрію Уніяту, - розповідає спіорганізатор акції, місцевий священик о. Михайло Піняга. - Коло ставка вирішили закласти ландшафтний парк. Задумано – вирішено – зроблено! За допомоги начальника обласного управління екології пана Ореста Сінгалевича насадили алеї молодих дубків, кленів, ялинок. Присівчани, як старші, так і молодші, з радістю бралися за лопати, відра, копали, садили, підливали… Спільними зусиллями за кілька днів висаджено близько 600 дерев».

«Як же милує око і тішить серце, коли на місці зарослого хащами і лозами пустиря постає справжній парк. Хоч деревця ще маленькі, потребують догляду, але віримо, що ростимуть наші діти, які садили їх, ростиме разом з ними наш парк, буде місцем культурного відпочинку присівчан і гостей села».

h2h3повідомив о. Михайло Піняга