Четвер, 28 березня 2024

Єпископ Теодор іде з найчисельнішою групою паломників до Зарваниці

Владика Теодор (Мартинюк), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, очолив найчисельнішу групу паломників, яка сьогодні, 13 серпня, вирушила від Архикатедрального собору з Тернополя на прощу до Зарваниці [повний фоторепортаж]. Понад 1000 прочан вирушили до чудотворного місця, щоб молитися за мир в Україні. Кожен за два дні подолає пішки 54 кілометри маршруту Тернопіль-Струсів-Зарваниця.

pr 4

Владика Теодор (Мартинюк) прочитав молитву благословення, далі відбулося окроплення кожного святою водою. Відтак архиєпископ і митрополит Василій (Семенюк) через мобільний зв'язок привітав учасників пішої ходи та благословив на щасливу дорогу.

Цікаво, що цього року до прощі долучився студент Тернопільського медичного університету на ім’я Джон, який приїхав на навчання з Республіки Гани. Він, як вірний Католицької Церкви, долучився до паломництва, щоби спільно з українцями пройти дводенний виснажливий маршрут до чудотворного місця та молитися за мир у всьому світі.

Священики архиєпархії сповідають людей в дорозі, членами комісії у справах молоді проводять молитву та виконують прочанські пісні. Оргкомітет подбав про належні умови для паломників: харчування та нічліг. Супроводжує колону карета швидкої допомоги та міліція. Прочани прибудуть у Зарваницю в суботу, після обіду (14 липня).

pr 6pr 1pr 3

прес-служба архиєпархії