Субота, 20 квітня 2024

Парафії УГКЦ у Дунаївцях – 15 років: настоятелю храму о. Дмитру Суховичу вручили високу церковну нагороду

17 травня, у день празника Вознесіння Господнього, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) здійснив пастирський візит на парафію м. Дунаївці, Кам’янець-Подільського деканату, з нагоди 15-тиліття створення її громади та храмового празника. Архиєрей очолив Божественну Літургію, привітав вірних зі святом та освятив новий престіл, споруджений на кошти жертводавців.

sd3

Митрополит Василій відзначив настоятеля храму Вознесіння Господнього о. Дмитра Суховича високою церковною нагородою - золотим хрестом з прикрасами та подякував за жертовне служіння на благо Церкви Христової. Отець Дмитро розпочинав із будівництва храму, станом на сьогодні вже здійснено розпис купола і святилища, збудовано катехитичну школу. Також священик душпастирює у сусідніх селах Балин та Сокілець.

Архиєпископ закликав громаду вірних до молитви за мир в Україні та збереження життів наших воїнів. Особливо у місяці травні на щоденних Молебнях-маївках випрошувати у Пресвятої Богородиці покрову для України. Відтак спільно з духовенством було освячено воду.

sd4sd1sd2

прес-служба архиєпархії