Четвер, 25 квітня 2024

У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії розпочалася Декада місійності

Сьогодні, 17 травня, Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ долучилася до загальноцерковної ініціативи та, відповідаючи на заклик Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава, розпочала Декаду місійності. Впродовж наступних 10 днів триватиме приготування до великого празника П'ятидесятниці (Зіслання Святого Духа). На кожній парафії вірні збиратимуться для молитви та роздумів над місійними завданнями, серед яких: свідчення віри, проповідь Христового Євангелія та плекання місійного духа у середині кожної спільноти.

z2

«Щодня кожен із нас повинен читати і слухати Боже Слово, а також молитися за місійну справу нашої Церкви. Бо мене і вас сьогодні Христос, який возноситься, посилає з місією проповідувати покаяння на відпущення гріхів до тих, які, можливо, ще Його не знають. Кожен охрещений покликаний бути місіонером». Про це сказав сьогодні, у день свята Вознесіння Господнього, Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового

Предстоятель УГКЦ зауважив, що сьогодні починається особливий період у житті Української Греко-Католицької Церкви. «Сьогодні ми в Україні і аж до краю землі: в Австралії, Аргентині, Бразилії, Канаді, США – розпочинаємо Декаду місійності нашої Церкви. Щодня кожен із нас повинні читати і слухати Боже Слово, а також молитися за місійну справу нашої Церкви. Святий папа Іван Павло ІІ говорив: якщо Церква перестає бути місійною, тобто не проповідує Боже Слово, воскреслого і вознесенного Христа, не відпускає гріхів і не робить учасниками спасіння тих, які сьогодні ще не є християнами, тоді та Церква перестає бути Церквою».

«Починаючи від сьогодні і до Зіслання Святого Духа, молімося за місійне діло нашої Церкви. Відчуймо, що кожен з нас має обов’язок сповістити добру вістку Євангелія тим, хто ще не є християнами. Просімо сьогодні, аби кожному членові Української Греко-Католицької Церкви Христос відкрив наш ум, щоби розуміти власне завдання, відкрити власне християнське апостольське посланництво в сучасному житті нашої Церкви», – попросив вірних Глава УГКЦ.

z3

До слова, урочистим Молебнем до Матері Божої розпочалася Декада місійності в Архикатедральному Соборі УГКЦ м. Тернополя. По завершені вечірньої Божественної Літургії велике число вірних спільно зі священиком Архикатедри о. Романом Демушем розпочали духовну мандрівку в приготуванні до свята П‘ятидесятниці. Про це повідомляє інформаційний ресурс Собору.

У своєму слові священик наголосив на тому, що «Пресвята Богородиця котра отримала звістку від Архангела Гавриїла не тримає цієї радості для себе, але ділиться нею. Пускається швидко в дорогу, щоб відвідати свою родичку Єлисавету і їй послужити. Це, властиво, і є основною місією кожного християнина: свідчити іншим радість від життя з Христом». Проповідник звернув увагу на те, що: «Вознесіння Ісуса, започаткувало нову форму Його присутності серед нас. Воно вимагає від нас очей та серця, здатних Його зустріти, Йому служити та свідчити Його іншим. Свято Вознесіння вчить нас про те, що ми повинні завше спрямовувати наш погляд у небо, пам‘ятаючи про нашу місію тут на землі».

Цікаво, що в часі Декади в Архикатедрі щоденно голоситимуться тематичні духовні науки в часі всіх богослужінь, а також щоденно публікуватимуться духовні роздуми на сторінці у Facebook.

z1прес-служба архиєпархії