Вівторок, 16 квітня 2024

Учні і вчителі Тернопільської школи №5 провели Хресну дорогу

Цими днями школярі та педагоги Тернопільської спеціалізованої школи №5 у м. Тернополі разом з семінаристами Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого та духовенством розважали над терпіннями та муками нашого Господа Ісуса Христа. Вже стало доброю традицією щороку в часі Великого Посту організовувати спільну Хресну Дорогу в межах цього навчального закладу.

cross way

Особливістю цьогорічного заходу було те, що розважання над стаціями Хресної Дороги зачитували учні різних класів; дані розважання були розроблені вчителями школи. На початок зустрічі до присутніх учасників заходу з повчальним словом звернувся о. Андрій Дахим, капелан ТМКЛ №2, парох церкви св. Великомучениці Теклі.

«Хресна дорога - це свідоцтво вічної незгасаючої любові Ісуса Христа до нас, яка освячена невинною Кров'ю, нечуваними стражданнями та незліченними Ранами Святого Тіла нашого Спасителя. Розважаючи про Христові страсті, Його терпіння і муки, ми йдемо за Ісусом, крок за кроком аж на гору Голгофу, де було виконано вирок смерті - розп'яття» - сказав о. Андрій. Священик побажав кожному глибоко пережити розважання та розпізнати себе серед тих, хто був з Ісусом в обличчі солдатів, плачучих жінок, Вероніки, киринейця чи інших героїв.

cross way1cross way3

повідомила Ольга Славська