П'ятниця, 29 березня 2024

Засуджених жінок ВК №63 відвідав львівський хор «Осанна»

У суботу, 3 лютого, напередодні Неділі про Блудного Сина, за сприяння Владики Теодора, Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського УГКЦ, ув’язнених жінок, що відбувають покарання у Збаразькій ВК №63 відвідали гості зі Львова – хор «Осанна» церкви Божої Премудрості разом зі своїм духовним наставником отцем Василем Захарусем, ієромонахом Студійського уставу. Оргіназатором заходу став в’язничний капелан установи отець Омелян Колодчак.

DSC 0899

Саме в цю неділю Свята Церква привертає особливу увагу до в’язничного служіння. «Відкрити своє серце, сповнене любові для ув’язнених», – закликає Владика Михаїл Колтун, Голова Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Сьогодні гості принесли Боже Світло до тих, хто найбільше цього потребує. Духовною поживою для засуджених стала неперевершена гра акторів у Різдвяній містерії. Українські колядки підносили на дусі жінок, і вони колядували спільно цілим залом. Опісля отці відслужили біля копії Унівської Чудотвоної ікони Пресвятої Богородиці Молебень за всіх ув’язнених і працівників установи.

«Просіть і дасться вам, шукайте і знайдете, – з такими словами звернувся отець Василь до присутніх. - Сьогоднішнє Вертепне дійство вказує нам зірку, яка веде до Ісуса. Ісус приходить, щоб дарувати нам життя вічне. Ніколи не потрібно впадати у відчай, а просити у Бога допомоги пройти всі випробування. А Бог приготував для нас надзвичайні дари». Після Молебня всі мали змогу приступити до Чудотворної ікони і випросити в Матері Божої те, що найбільше потрібно у їхньому житті. Під зворушливе виконання колядок хористами «Осанни» отець Василь усіх помирував і окропив Йорданською Святою водою. Крім духовної поживи засуджені отримали від гостей солодкі подарунки і духовну літературу.

DSC 0901

Отець Омелян зазначив, що у Неділю про Блудного Сина у церквах Тернопільсько-Зборівської архиєпархії будуть молитися за всіх ув’язнених і працівників пенітенціарної служби і запевнив жінок, що згадає їх у своїх молитвах на завтрашній недільній Божественній Літургії. «Неділя про Блудного Сина показує нам безграничне Боже Милосердя. Бог, як наш люблячий отець приймає нас з усіма недоліками і провинами. Він перший простягає нам свою руку, щоб подарувати Божий мир в серцях кожного, хто шукає прощення».

Заступник начальника установи з соціально-виховної роботи Людимила Василівна Леськів подякувала гостям і запросила до подальшої співпраці.

DSC 0914DSC 0943DSC 1008DSC 1031

повідомила Надія Тхір