Четвер, 18 квітня 2024

Парафіяни храму св. Василія Великого смт. Козови здійснили поломництво до Борислава та відвідали Нагуєвичі

4 листопада парафіяни храму св. Василія Великого смт. Козови та вчителі Козівської ЗОШ №2 І-ІІІ ст. разом з о. протопресвітером Романом Рокецьким здійснили паломництво до Борислава та відвідали Нагуєвичі.

s1

У бориславській церкві св. Анни, де знаходяться мощі 720 святих світу, прочани взяли участь у Святій Літургії, тайнах Покаяння, Євхаристії та Єлеопомазання. Кожен паломник мав змогу прикластися до мощей, помолитись, випрошуючи у Бога за заступництвом святих потрібних ласк. Також священики читали молитви на оздоровлення та благословляли особливим мощівником із часточками мощей царського роду, а саме: Ісуса Христа (фізична кров), Богородиці (волосся, хустина, ризи), дванадцяти апостолів, св. Йосифа (ризи), батьків Діви Марії – св. Йоакима та св. Анни, св. Івана Хрестителя, св. Вероніки та інших святих. Віряни мали змогу придбати елей, освячений на мощах святих, духовну літературу про життя святих та інші спасенні речі.

Пообідавши, спільнота вирушила до Нагуєвичів. У родинному селі Івана Франка учасники подорожі побували у його батьківській садибі, де більше дізнавшись про його дитинство, життя родини Франків та оглянули експозиції музею.

Упродовж подорожі паломники молились вервицю, молебень, співали християнські та патріотичні пісні. Наповнені Божою благодаттю, радістю та вдячністю паломники повернулись додому.

s2s3

сторінка Парафії св. Василія Великого смт. Козови у Facebook: https://www.facebook.com/groups/115955415650467/