П'ятниця, 19 квітня 2024

Семінаристи отримали благословення носити підрясники

7 жовтня в Тернопільській духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого відбулися облечини братів 2-го курсу. Після урочистого входу в храм, де братів чекали їхні батьки та запрошені гості, розпочалася Вечірня. Після пісні Симеона «Нині відпускаєш…» брати-семінаристи, які приймали чин облечин, підійшли до своїх батьків та просили їхнього благословення, повідомляє сайт семінарії.

DSC 14241

Всесвітліший отець-ректор Іван Римар представив Високопреосвященному Архиєпископу і Митрополиту Василію (Семенюку) кандидатів на носіння підрясника. Відтак отець ректор окропив свяченою водою всі підрясники. По черзі другокурсники із братами із старших курсів підходили до Владики і отримували архиєрейське благословення.

«Підрясник – є свідченням вашої вибраності Богом! Свідченням того, що ви є покликані до особливої місії, до якої вас покликав сам Ісус Христос! Носіння підрясника, зобов’язує вас до відповідальності свідчення вашим життям», - сказав у своєму слові до братів-другокурсників Кир Василій (Семенюк).

Відтак отець-ректор подякував Митрополиту за його присутність та спільну молитву, а батьків братів закликав до молитви, пригадавши що їхні сини зробили черговий крок на дорозі покликання.

DSC 13691DSC 15801