Субота, 20 квітня 2024

З початком жовтня у Тернополі знову стартує курс РУАХ

Напевне, про євангелізаційний молодіжний курс РУАХ багато християн нашої єпархії чули неодноразово, так як ми вже повідомляли про його програму. Однак, цього разу, хочеться наголосити на деякі особливості, зокрема про плоди курсу, які вже маємо.

zah

Отож, вже стало певною традицією, що з початком нового навчального семестру на трьох парафіях міста Тернополя збирається молодь для участі в євангелізаційному молодіжному курсі РУАХ. Кожна з парафій, на якій організовується цей курс, має свою специфіку. Так, на парафії св. Софії Премудрості Божої учасниками курсу є переважно студенти, які навчаються у ТДПУ і які мешкають у нашому місті лише протягом періоду свого навчання. А далі, повертаючись до своїх парафій, стають «новими євангелізаторами», які, отримавши певний досвід, започатковують нові молодіжні спільноти та допомагають парохам в організації літніх християнських таборів для школярів.

Після проведених двох-трьох курсів молоді люди, що займались у Катедральному соборі запропонували і надалі проводити свої зустрічі, і таким чином утворилась молодіжна спільнота «Діяння Апостолів», члени якої тепер стали аніматорами наступного курсу та беруть активну участь у житті парафії, організовуючи молодіжні чування та інші заходи. Знаковим є факт, що серед учасників курсу РУАХ на парафії св. Архистратига Михаїла є не лише студенти, а й шкоярі-старшокласники, які мають нагоду далі продовжувати свій духовний розвиток у молодіжній спільноті «Ковчег», яка діє при цій парафії.

«Цього разу, ми спробуємо дещо урізноманітнити свої зустрічі», - повідомляє лідер курсу РУАХ при парафії св. Софії Премудрості Божої Юра Бокало. «Так, на першу зустріч поділитися своїм свідченням ми запросили майстра спорту, семи разового чемпіона з вільної боротьби, Ігора Скупого. Думаю, що для молоді це буде цікаво і захоплююче. На наступні зустрічі будемо теж запрошувати знаменитих людей, які отримали особливий досвід, відвідавши курс РУАХ».

Отож, організатори євангелізаційного курсу РУАХ запрошують молодь, віком 14-35 років на зустрічі, які проходитимуть щосереди, починаючи з 04.10 у парафії св. Софії Премудрості Божої, що біля педуніверситету, щочетверга, починаючи з 05.10 у Катедеральному соборі та щонеділі, починаючи з 08.10 у парафії св. Архистратига Михаїла. Шукайте більш детальну інформацію у соцмережах та на флаєрах!