Четвер, 25 квітня 2024

Молодь парафії св. Василія Великого смт. Козова відпочивала у Карпатах

Впродовж трьох днів, з 7 по 9 серпня, молодь парафії св. Василія Великого смт. Козови, а саме: учні старшої групи недільної катехитичної школи «Введення в храм Пресвятої Богородиці» та члени Марійської та Вівтарної дружин, разом з о. протопресвітером Романом Рокецьким, катехитом Тетяною Бек, аніматором Наталією Судомир та представниками батьківського комітету ї. Лесею Рокецькою, Мар'яною Гавріловою, Василем Коцаєм відпочивали у Карпатах. Відвідини духовних святинь Карпатського краю у поєднанні з активним відпочином у горах, наповнили учасників поїздки незабутніми враженнями.

IMG 1490

Подорож розпочалася з візиту до монастиря Успіння Матері Божої у Погоні. Після Святої Літургії паломникам уділили повний відпуст з нагоди 400 - ліття Василіянського Чину. Ігумен монастиря о. Никодим Гуралюк ознайомив подорожуючих із храмами духовного центру та Чудотворною іконою Погінської Матері Божої; розповів про незліченні ласки, які уділяє Пресвята Богородиця у Погоні. Із палкою молитвою, просячи миру для України та з власними проханнями, паломники звернулися до Цариці Покутського краю. Після смачного обіду у монастирській трапезній, спільнота вирушила у Яремче. Дорога пролягла до Вольєрного господарства Карпатського національного природнього парку, де молодь ознайомилась із представниками карпатської фауни, а саме: косулями, оленями, дикими кабанами, орлами та іншими тваринами та птахами. Далі подорожуючі побували у парку - музеї «Карпати в мініатюрі», де оглянули  архітектурні пам’ятки та об’єкти культурного надбання Карпат у зменшену вигляді, тим самим розширивши свої знання про географію та історію Карпатського краю; помилувались красою гірської річки Жонки та скуштували мінеральної води із цілющого джерела.

Другий день подорожі розпочався із Святої Літургії у храмі Різдва Івана Хрестителя у Яремчі. А вже після сніданку, молоді люди вирушили підкоряти гору Хом’як. Сходження виявилось доволі цікавим та легким, так як впродовж шляху учасники молились, співали пісні та милувались краєвидами Ґорґан, гірських струмочків, дерев і квітів. На верхів’ї гори Хом’як, у підніжжі фігури Матері Божої, усі спільно подякували Богу за ласку відпочинку в Карпатах.  Вдосталь намилувавшись краєвидом, молодь вирушила на полонину Хом’як, де скуштувала гуцульського сиру. А вже ввечері усі поласували смачним шашликом та печеною картоплею.

IMG 1618

Ранок третього та завершального дня відпочинку традиційно розпочався із Святої Літургії, цього разу - у храмі св. Іоанна Милостивого (1663 р., пам'ятка гуцульської дерев'яної архітектури) у Яремчі. Відтак молодь побувала у Ворохті на канатній дорозі, де знову мала змогу споглядати красу гір. Потім паломники оглянули старовинний храм Різдва Пресвятої Богородиці (1615 р., пам'ятка гуцульської дерев'яної архітектури, перевезена з села Яблуниці 1780 року). Також у Яремчі молоді люди досхочу накупалися у річці Прут, що у спекотну погоду викликало безліч позитивних емоцій. Опісля відвідали найбільший сувенірний ринок, де придбали пам’ятки та подарунки для рідних. Після подячної молитви у храмі св. пророка Іллі, спільнота вирушила додому зі сподіваннями повернутись у Карпати вже наступного року.

Учасники подорожі висловлюють вдячність меценатам Пудлику Ю.Й. (керівнику ПАП «АГРОІНВЕСТ» смт. Козови), Чайківському А.А. (керівнику  ПАП «Агропродсервіс» смт. Козови) та батькам, завдяки фінансовій підтримці яких відбувся відпочинок у Карпатах.

IMG 1734IMG 1881

повідомила Тетяна Бек

світлини подорожі можна переглянути за посиланням: https://photos.google.com/share/AF1QipNrHOFiqeIXWf2K7Rm8cDMMF85n_cplsnhKsIUKMFWelop9tZlXRShCNI7UyXnviw?key=ZGNuZU5od3MzMDJwTG4wNG1TX0RDQjNqVnhncjVR