П'ятниця, 19 квітня 2024

У Козовій відбувся деканальний з’їзд молоді

28 липня, у свято рівноап. Володимира Великого, князя Київського, у смт. Козова відбувся деканальний з’їзд молоді. Молоді юнаки та дівчата Козівського протопресвітеріату зібрались разом, щоб спільно прославити Бога, взяти участь у благодійний ярмарці, концерті, ватрі, дискотеці; загалом  - весело та радісно провести час.

DSC08486

Липень для молоді Козівського протопресвітеріату видався щедрим на духовні заходи, у яких хлопці та дівчата залюбки взяли участь. Спершу – Загальнонаціональна проща до Зарваниці, яку молоді люди з нетерпінням очікували та здійснили разом до Марійського Духовного Центру. Відтак табір «Веселі канікули з Богом», який проходив з 17 по 22 липня, де молодь  відпочивала та зростала у Божому Дусі. А вже 28 липня молоді люди зібрались у Козові, щоб спільно відзначити Деканальний з’їзд молоді.

Свято розпочалося у Соборі верх. апп. Петра і Павла Божественною Літургією, яку очолив о. Ярослав Шевчук, делегат комісії у справах молоді Тернопільсько –Зборівської Архиєпархії. Йому співслужили священики Козівського деканату на чолі з о.- протопресвітером Романом Рокецьким. У проповіді о. Ярослав Шевчук найперше привітав молодь зі святом й передав усім вітання від Високопреосвященного Архиєпископа та Митрополита Василія (Семенюка), а також голови Комісії у справах молоді о. Ореста Павліського.

IMG 1113

Далі о. Ярослав Шевчук наголосив на завданні, виборі та покликанні молодої людини, які вона може якнайкраще здійснити тісно співпрацюючи з Богом, йдучи слідом за Ісусом Христом, ризикуючи й самостійно роблячи свідомий та рішучий вибір. «Кохана молоде, ми прийшли у світ, щоб залишити слід! Будьте мужніми, будьте вільними! Завдяки вам, дорога молоде, світ може змінитися!», - о. Ярослав звернувся до молодих людей словами Святішого отця Франциска. По завершенні богослужіння о. – протопресвітер Роман Рокецький також привітав молодь зі святом й побажав Божого проводу у їхньому житті. Відтак юнаки та дівчата привітали гостей – представників молодіжної комісії о. Ярослава Шевчука, п. Оксану Шупер та п. Валентину Конотопську, а також іменинників дня  - о. Володимира Наконечного та о. Володимира Шмигеля, вручивши їм пам’ятні подарунки. Опісля священики разом із вірними відновили хресні обіти та освятили воду.

Свято продовжилось благодійною ярмаркою солодощів, які молодь напередодні власноруч приготувала. Зібрані кошти, близько 7 тис. грн., передали на лікування маленької дівчинки Полінки Яриняк із с. Плотичі, Козівського району. Таким чином молоді люди, святкуючи Деканальний з’їзд молоді, спільно творили діла милосердя. Відтак відбувся святковий концерт за участю представників молодіжних парафіяльних спільнот Козівського деканату. Пісні, танці, гуморески, банси спільно з ведучими заходу та аніматорами ШХА – веселили молодь та усіх присутніх на святі. Родзинкою концерту був виступ тріо «GLORIА» на який з нетерпінням очікували гості свята. 

Захід завершився запаленням ватри та молодіжною дискотекою. Духовно піднесені молоді люди повернулись до своїх парафій, щоб надалі плекати любов до Бога та ближнього у своїх серцях та виявляти її діяльно.

DSC08500DSC08510DSC08557DSC08571

повідомила Тетяна Бек