Субота, 20 квітня 2024

В Архикатедральному Соборі відбулися "Веселі канікули з Богом"

Літо – час відпусток і хорошого настрою. Всі, від найбільшого до найменшого, хочуть насолодитися і вдосталь натішитися цією порою року. А коли поєднати корисний відпочинок із духовним, виходить така собі ідилія душі і тіла, в якій кожен християнин може зустріти Бога ще глибше і ближче. Так, вже стало традицією організовувати для дітей літні табори при парафіях Української Греко-Католицької Церкви.

IMG 2024

Цьогоріч, з благословення настоятеля Архикатедрального Собору Тернополя о. Ореста Павліського, пройшов табір «Веселі канікули з Богом». Організацію взяли на себе учасники Школи Християнського Аніматора Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ на чолі з отцем Ярославом Шевчуком (сотрудник Архикатедрального Собору). Основою тижневої катехизації для дітей стала лицарська історія про загадкове і казкове королівство Майнерленд. Ця історія-легенда оповідає про мудрого і виваженого короля Пітера, що владарює у майнерлендських землях. Проте невдовзі він має передати владу одному із своїх синів, яких є троє: Адам (найстарший син), Колд (середній син), Манлі (наймолодший з трьох синів). Сюжет, який розкривається на протязі 5 днів, розповідає про не легкі спокуси, які спіткали синів у «боротьбі» за батьківський трон.

Символіка королівства є не випадковою. Під ним хотілося розкрити Царство Небесне, у якому завжди вистачає місця для всіх, а також нагадати і унаочнити слова з молитви: «нехай прийде Царство Твоє».

Важливе місце також  займає катехизаційна частина, яка цього року розповідає про Чесноти Божі і Людські. Саме тому було підібране таке історичне тло – лицарська доба. Адже, саме лицарі вважаються хранителями найкращих чеснот і манер поведінки.

Духовний супровід, цікаві розповіді, влучні і тематичні катехизації, а також ігри і розвиваючі квести наповняли кожний день проведення табору. Адміністрація Собору щиро вдячна усім аніматорам, організаторам та жертводавців, котрі спричинилися для в організації цієї чудової можливості поринути у світ дитячих чистих середець і подарувати хвилини невимовної радості кожному маленькому віруючому серцю.

IMG 1899IMG 2068IMG 2156IMG 2601IMG 2921

повідомив о. Ярослав Шевчук